Ukrajina in mi

V članku z zgornjim naslovom, ki je bil objavljen v Sobotni prilogi (24.6.2022), je avtorica S. Vidmajer zapisala: »Ta teden, na skupni seji dveh državnozborskih odborov, za zunanjo politiko in zadeve Evropske unije, so poslanci soglasno sprejeli sklep o Ukrajini, je po zasedanju za zaprtimi vrati povedal predsednik vlade. Stališča predstavljajo slovensko zunanjepolitično usmeritev pred vrhom EU in vključujejo zavzemanje za evropsko enotnost, podporo Ukrajini proti ruskemu agresorju …« Zanimivo pri tem je, da je bilo zasedanje obeh odborov za zaprtimi vrati. Zakaj je bilo to zasedanje tajno? Ali ljudstvo ne sme vedeti, kaj so se njegovi predstavniki pogovarjali o Ukrajini? Kaj vlada in parlament skrivata pred ljudmi? Ali so se na zaprti seji mogoče pogovarjali o drugačnih izhodiščih glede Ukrajine, kot pa jih je dr. Golob kot predsednik vlade posredoval javnosti? Eno ljudstvu in drugo »posvečenim«?

Kaj se ponavadi skriva? Mogoče tisto, kar ni dobro? Ali se skriva tisto, kar je dobro? Zakaj bi se to skrivalo? Ali bi lahko rekli, da ljudstvo samemu sebi nekaj skriva, kajti parlament je v bistvu del ljudstva? Če nekaj ve predstavnik ljudstva, torej poslanec, zakaj tega ne sme vedeti samo ljudstvo? Ali ima lahko predstavnik ljudstva več pravic kot tisti, ki ga predstavlja, torej ljudstvo?

Zanimivo je tudi to, da ljudstvo preko davkov financira podatke, ki postanejo tajni. Ljudstvo je torej v bistvu lastnik teh podatkov, vendar pa ne more do njih! Ali ni to absurdno? Organi države pred ljudstvom skrivajo podatke, ki se tičejo ljudstva in države, v kateri vlada ljudstvo, saj ima v Sloveniji po ustavi oblast ljudstvo. In ljudstvo lahko izvršuje oblast tudi neposredno! Kako lahko ljudstvo izvršuje oblast, če ne ve, kaj se dogaja?

Mnogi tujci poznajo razne slovenske tajne podatke, ljudstvo pa jih ne sme, čeprav je »vladar« Slovenije. Tujci v tem primeru vedo več kot domačini! Ali niso potem tujci več vredni od domačinov? Ali nimajo torej tuje osebe v tem pogledu več pravic kot ljudstvo oz. ljudje Slovenije? Tujci niso lastniki slovenskih tajnih podatkov, pa lahko dostopajo do mnogih teh podatkov, ljudstvo Slovenije, od katerega so ti podatki, pa do njih ne more! Ali ni to vsaj zanimivo, če ni že absurdno!?

Ljudje oz. ljudstvo, ki ima oblast, torej nima dostopa do tajnih podatkov. Ni jih imelo samo do podatkov oz. informacij iz že omenjene skupne seje parlamentarnih odborov, nima jih niti na mnogih drugih področjih. Pravna država je prestreljena z raznimi tajnimi službami, ki producirajo tone tajnih podatkov. Seveda tukaj v ozadju ni skrb za ljudstvo oz. ljudi, temveč je sistem tajnih služb in podatkov bolj ali manj izraz strahu političnih, finančnih in drugih oligarhov glede lastnega obstoja in države, ki jih ščiti.

»Svoboda je nekaj, kar so si ljudje izbrali 24. aprila,« je v svojem nagovoru v Državnem zboru ob predstavitvi vlade dejal dr. Golob. Zato je zanimivo je, da je dr. Golob sodeloval na seji obeh prej omenjenih odborov, na kateri ljudje niso smeli sodelovati in dobiti informacij glede Ukrajine! Ali je to svoboda ljudi, o kateri je dr. Golob govoril pred volitvami? Ali koalicija s stranko Gibanje svoboda na čelu skriva ljudstvu določene informacije o Ukrajini? Če da, kako si bodo lahko potem ljudje ustvarili popolno sliko o Ukrajini, do česar imajo pravico? Kako bodo potem lahko uresničili svoj potencial v tej smeri, o čemer je tudi govora v volilnem programu Gibanja svoboda? Torej, da bodo pravilno ravnali.

In za konec. S čim je mogoče primerjati državni sistem tajnih podatkov? Mogoče z božjimi oz. cerkvenimi skrivnostmi! Pravna država je namreč bolj ali manj klon cerkvene države, saj je od nje prevzela mnogo slabih rešitev in tajni podatki so ena izmed njih!

_____________
Objava: Sobotna priloga Dela, 2.7.2022.

Print Friendly, PDF & Email

Share This Post

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*