Nadškof dr. Franc Rode

V 52. številki Mladine je bil objavljen članek o nadškofu Rodetu. V okviru tega članka je bila objavljena tudi slika, iz katere je med drugim razvidno, da je nadškof blagoslovil cerkev v Bohinjski bistrici. Sama po sebi ta blagoslovitev ne bi bila nič posebnega, če ne bi nadškof blagoslovil cerkve, na kateri je bil napis “Cerkev je mafija”.

Zdi se mi nenavadno, da je nadškof blagoslovil cerkev s takšnim napisom oz. je nenavadno, da pred blagoslovom ta napis ni bil odstranjen. Ker napis ni bil zavestno odstranjen, se postavi vprašanje, ali se cerkev s tem napisom strinja? Kaj želi cerkev s tem napisom in dejanjem, torej z blagoslovom napisa “Cerkev je mafija” (po­vsem logično je, da je bil z blagoslovom cerkve

blagoslovljen tudi sam napis), sporočiti ljudem? V katekizmu katoliške cerkve je med drugim navedeno, da je “vsak blagoslov hvaljenje Boga in prošnja za doseženje njegovih darov”. Ali se hvali boga, če se blagoslovi napis “Cerkev je ma­fija”? Kakšne darove bo dobila cerkev od boga, če je blagoslovila mafijo? Z blagoslovom napisa “Cerkev je mafija”, je namreč, logično gledano, blagoslovila tudi besedo “mafija”.

Objava: Mladina, 13.1.1998.

Print Friendly, PDF & Email

Share This Post

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*