Spet samo papeževe besede

Pred kratkim se je končalo zasedanje o zaščiti mladoletnih v cerkvi. Papež je v sklepnem nagovoru obsodil pedofilske zločine, še posebej v cerkvi, pri čemer pa meni, da se večina spolnih zlorab dogaja v domačem okolju. Zakaj papež omenja pedofilijo v domačem okolju, če je bilo bistvo zasedanja pedofilija v cerkvi? Ali je bil namen teh papeževih navedb preusmeriti pozornost iz kleriške pedofilije v drugo pedofilijo in tako relativizirati pedofilijo v lastnih vrstah? Sicer pa: Koliko katolikov na Zahodu je med pedofili v družinah? Verjetno večina, saj je katoliška cerkev tam v večini. Na Zahodu prevladuje katoliška pedofilija, torej pedofilija klerikov in laikov. Ali se ni papež ustrelil v koleno?

Papež je tudi dejal, da postane duhovnik, ki je bil od Boga izbran, da vodi duše k zveličanju, satanovo orodje, če se pusti podjarmiti svoji krhkosti ali bolezni. Če bi bil duhovnik res od Boga izbran, bi to pomenilo, da je Bog izbral nekoga, za katerega ve, da bo spolno zlorabljal otroke. Kajti Bog že vnaprej ve, kako bo nekdo ravnal v prihodnje, torej ve tudi, ali bo spolno zlorabljal otroke. Bog bi bil tako soodgovoren za kleriško pedofilijo, saj bi se z njo strinjal z izborom ljudi za duhovnike. Seveda temu ni tako. Mogoče pa je duhovnik že ves čas satanovo orodje, še posebej ob upoštevanju njegovih drugih Bogu stalno nasprotnih ravnanj (zagovarjanje ubijanja, nasprotovanje svobodi …).

Cerkev govori o tem, kako bo zatrla pedofilijo v lastnih vrstah, kako ne bo več prikrivala pedofilskih zločinov, kako morajo cerkveni pedofilski zločinci odgovarjati … V ta namen je sprejela razne smernice in ustanovila komisije za zaščito otrok, papež in škofje se opravičujejo žrtvam in podobno. Komisije zasedajo, papež piše pisma in pridiga proti pedofiliji ter govori o tem, da pedofilom ni mesta v cerkvi. Kakšen je rezultat vseh teh cerkvenih aktivnosti? Ali se je kaj spremenilo na bolje v smislu zaščite otrok pred pedofili? Ni videti! Če pa se je, se je to zgodilo samo zaradi pritiska javnosti in ne iskrenega cerkvenega spoznanja o zločinskosti pedofilije. Zato so tudi besede papeža, da se bo cerkev z namenom narediti konec nasilju nad otroki, osredotočila na naslednje razsežnosti: zaščita mladih, resnično očiščenje, formacija, okrepiti in preveriti smernice škofovskih konferenc … bolj ali manj samo piar za izboljšanje cerkvene podobe v javnosti.

Papež je absolutni vladar cerkve, saj ima vso oblast. To pomeni, da bi lahko on sam brez nekih smernic, komisij in podobnega že zdavnaj preprečil kleriško pedofilijo. Pa tega ne stori. Zakaj ne? Raje ustanavlja neke komisije, sprejema smernice …. Ali to dela z namenom, da se pedofilija nadaljuje? Če bi se papežu res šlo za odpravo pedofilije, bi odpravil krst otrok. Tako bi se bistveno zmanjšala možnost spolnih zlorab otrok, ker bi bilo zelo malo priložnosti za tesnejše stike klera z otroki! Otroci bi bili v glavnem zaščiteni. Ali ni to cilj cerkve?

Objava: Ona, 12.3.2019.

Print Friendly, PDF & Email

Share This Post

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*