Pokoli živih bitij v Sloveniji se nadaljujejo

V mesecu maju tega leta so po podatkih Statističnega urada v slovenskih klavnicah pomorili okoli 2,5 milijona živih bitij, v večini primerov živalskih otrok. Klavci so ob asistenci države, ki vse to veselo dopušča in tako ali drugače celo subvencionira, pobili kar okoli 2,5 milijona nedolžnih prebivalcev Slovenije ali več kot 10.000 ton živih bitij. Država namreč umorjena živa bitja prikazuje tudi v tonah mase očiščenih trupov, kar je še en znak velikega ponižanja živali. Čeprav ustava Slovenije ne dovoljuje mučenja živali, so klavnice kraj neverjetnega trpljenja in mučenja okoli 25 milijonov nedolžnih živih bitij letno. Vse to v pravni državi, ki se imenuje Slovenija, vse to ob vednosti tisočev, deset tisočev ali sto tisočev živih bitij, ki bi lahko pomagali živalim, pa tega nočejo in za svoj gurmanski užitek raje pustijo teči potoke krvi v svoji okolici.

Živali so vedno bolj bolne. Te bolezni je povzročil človek in človek te bolezni sedaj jé. Človek je vedno bolj bolan. Zdravstveno stanje človeštva je tudi zaradi uživanja mesa vedno slabše, temelji družbe se z uživanjem mesa spodjedajo. Meso, ki ni nujno za življenje ljudi, povzroča mnoge civilizacijske bolezni, kot so npr. rak, bolezni srca in ožilja, vpliva celo na inteligenco. Država vse to dobro ve, vendar noče ljudem jasno in enostavno povedati resnice: kdor uživa meso, si koplje lastni grob. Torej, ne koplje groba samo živalim, temveč tudi sebi. Zakaj država molči in celo propagira meso kot v osnovi zdravo živilo? Ali ne ogroža država s svojim molkom celotno družbo? Pa po pravnem redu Slovenije tudi država ne sme nikogar ogrožati!

Ker država ve, da je meso škodljivo, saj je to znanstveno dokazano, pa o tem ne izreče jasne besede, ali si je zato njen molk mogoče tolmačiti tudi tako, da želi, da bi bili njeni državljani vedno bolj bolni? Ali je mogoče celo postaviti vprašanje, ali država želi, da bi njeni državljani zaradi uživanja mesa celo umirali, kot to zaradi človeka umirajo živali?

Zakaj država svoje državljane ne opozori na to, da so po zakonu dolžni skrbeti za svoj zdravje? In če nekdo uživa meso, ki je rizični faktor za mnoge civilizacijske bolezni, ali skrbi za svoje zdravje? Ali je mogoče celo reči, da tisti, ki uživa meso, celo krši zakon?

Varuh pravic živali pri Društvu za osvoboditev živali in njihove pravice:
Odvetnik Vlado Began

Tiskovno sporočilo iz http://www.osvoboditev-zivali.org/index.php?arhv=00369

Print Friendly, PDF & Email

Share This Post