Pohod za življenje

V Ljubljani je v soboto, 1. oktobra 2022, potekal četrti Pohod za življenje, tokrat z vodilno mislijo »Enakopravnost se začne že pred rojstvom«. S tem pohodom so udeleženci opozarjali na pravice nerojenih oz. splavljenih otrok in izražali nasprotovanje splavu. »Vsak sestanek začnemo z molitvijo, pred pohodom smo se udeležili maše, ki jo je daroval p. Tadej Strehovec. Verjamem, da smo blagoslovljeni tudi zaradi tega, ker zavestno izročamo svoje delo v Božje roke in se zavedamo, da smo le orodje v Njegovih rokah«, je o organizatorjih pohoda mogoče prebrati na spletni strani omenjenega dogodka. Iz tega zadnjega je razvidno, da za pohodom vsaj posredno stoji katoliška cerkev. Kaj cerkev pravi o splavu?

Cerkev že ves čas nasprotuje splavu, vsem ženskam, ki splavijo pa grozi z večnim peklom. Meni namreč, da je splav nerojenega otroka uboj in da je človeško življenje sveto od spočetja do naravne smrti. Kaj je bistvo cerkvene borbe za življenje otroka? Ali res to, kar cerkev zatrjuje, torej da je človeško življenje sveto od spočetja do naravne smrti? Jasno je, da ne. Cerkve ne zanima življenje kot takšno, kot vrednota sama po sebi, njo zanima otrok, ki ga lahko po rojstvu uporabi kot objekt za svoje namene. Otroka pred splavom reši zato, da ga lahko potem uporabi za svoje interese. Kako? Sprva ga krsti kot dojenčka in ga s tem veže nase, saj ji mora biti pokoren, nato mora ta otrok kot odrasla oseba gmotno in drugače podpirati cerkev ter se boriti za njene interese, tudi kot v vojak v vojnah, ki jih cerkev opredeli kot pravične. Otroka, ki ga cerkev reši pred splavom, ga potem kot odraslega žrtvuje v tudi vojnah, ki jih vodijo cerkveno indoktrinirane države npr. proti islamu, ki je za cerkev zlo. Za doseganje teh interesov cerkev pred splavom rešenega otroka zlorabi celo tako, da mu »odvzame« življenje. Sprva reši življenje, nato pa ga odvzame! To je človekova pravica do življenja po cerkveno!Poleg vsega tega pa katoliški nauk vsebuje mnogo pozivov, ki so proti človeškemu življenju. Biblija namreč predvideva smrtno kazen za veliko moralnih prekrškov. Ubiti je potrebno homoseksualce, prešuštnike, otroke, ki udarijo starše, tiste, ki ne poslušajo duhovnika … Ali so omenjeni pozivi na ubijanje ljudi spoštovanje človeškega življenja od rojstva do naravne smrti, kar zagovarja cerkev?

Cerkev zagovarja ubijanje ljudi, čeprav kleriki s papežem na čelu s prižnic grmijo Ne ubijaj! Ali ne gre pri tem za dvoličnost: po eni strani cerkev trdi, da se zavzema za spoštovanje človekovega življenja od spočetja do naravne smrti, po drugi strani pa poziva k ubijanju ljudi.

Katoliški cerkvi ni mar za človekovo življenje, njej so važni samo njeni interesi. Zato je njeno govorjenje o svetosti in nedotakljivosti življenja hinavščina. Seveda to velja tudi glede borbe proti splavu. Pa še misel zgodovinarja Deschnerja: na svetu ni organizacije, ki bi bila od antike do sedaj, še posebno v 20-tem stoletju, tako obremenjena z zločini, kot katoliška cerkev.

__________
Objava: Reporter, 10.10.2022 in ONA, 25.10.2022.

Print Friendly, PDF & Email

Share This Post

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*