Slovenski škofi se še ne bi sešli s hrvaškimi

V članku z zgornjim naslovom (Dnevnik, 5. 5. 2018) je bilo navedeno, da so slovenski škofi zavrnili povabilo hrvaških na sestanek o meji med državama. Menijo, da je sestanek smiseln šele po implementaciji arbitražne razsodbe.

Hrvaška škofovska konferenca ima drugačno mnenje glede arbitraže kot Slovenska škofovska konferenca. Ta podpira arbitražno sodišče in njegovo razsodbo v nasprotju s hrvaškimi škofi, ki so se pridružili hrvaški politiki ter zato bojkotirajo sodišče in seveda tudi razsodbo. To je zanimivo, saj sta obe konferenci del ene in iste organizacije, to je Katoliške cerkve. Ta ima očitno o isti zadevi dve diametralno nasprotni stališči. Enkrat je za sodišče in razsodbo, to je v Sloveniji, na Hrvaškem pa ne. Ali ima tudi cerkveni bog o isti zadevi dve različni mnenji? Ali je cerkveni bog rekel hrvaškim škofom eno in slovenskim drugo? Ali se bog spreminja? Kaj pravi papež na vse to? Na čigavi strani je on? Slovenski ali hrvaški? Ali pa ga zadeva sploh ne zanima in mu ni mar za arbitražo? Ali nima Katoliška cerkev enotne politike? Zakaj papež ne poenoti stališča obeh škofovskih konferenc? Ali igra dvojno igro? Mogoče pa je to zelo prefinjena igra z namenom narediti razdor med ljudmi? V tem je namreč Katoliška cerkev velemojstrica.

»Zavedamo se, da je dobre sosedske odnose mogoče ohraniti in razvijati le, če bo meja z ustreznimi zakonskimi akti in sporazumi ustrezno določena,« je izjavil tajnik SŠK Tadej Strehovec. To je čudna izjava. Če meja ne bo ustrezno določena, torej ne bo dobrih sosedskih odnosov? Ali se dobri medsosedski odnosi v okviru Katoliške cerkve ne ohranjajo in razvijajo z uresničevanjem desetih božjih zapovedi, ne pa s takšno ali drugačno mejo? Sicer pa: ali niso meje ločevanje? Zakaj jih ima potem Katoliška cerkev? Divide et impera! je satansko načelo. Ločiti ljudi na župnije, škofije, vernike, nevernike, Hrvate, Slovence… Ali je to božja volja? Ali so v bogu meje? Ali bo bog sodeloval pri uskladitvi meja med Slovenijo in Hrvaško in škofijami v Sloveniji in na Hrvaškem? Vprašanje: bo sodeloval tisti bog, ki se ves čas zavzema za meje? Za nekaj, kar je eden od vzrokov za vojne in milijone mrtvih in zaradi česar tečejo potoki človeške in nečloveške krvi. To je bog načela Divide et impera!, ki mu cerkev sledi.

Če bi zaradi meje prišlo do vojne med Slovenijo in Hrvaško, ali bi papež odpoklical vojaške kurate iz obeh vojsk? Po vsej verjetnosti ne. Na kateri strani bi bila potem Katoliška cerkev? Verjetno na obeh. Kaj bi delali vojaški kurati? V Sloveniji bi slovenske vojake prepričevali, da gre za pravično vojno in da je ubijati hrvaške vojake v skladu z božjo voljo. Enako bi bilo na drugi strani. Katoliški vojaški kurati na Hrvaškem bi hrvaške vojake prepričevali, da gre za pravično vojno in da je ubijati slovenske vojake v skladu z božjo voljo. Po navodilih Katoliške cerkve bi slovenski katoliki tako pobijali hrvaške in obratno. Katolik bi ubil svojega katoliškega brata na drugi strani v imenu boga, tistega boga, ki je dal zapoved »Ne ubijaj!«. Kar se je že mnogokrat v zgodovini zgodilo. Člani iste organizacije bi pobijali drug drugega in to po navodilih vodstva te organizacije.

Absurdno. Koga zastopa Katoliška cerkev: boga vojne ali boga zapovedi »Ne ubijaj!«?

Objava: Dnevnik, 8.5.2018.

Print Friendly, PDF & Email

Share This Post

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*